Chcete si doma vykouzlit něco skutečně speciálního? Potom se inspirujte recepty, se kterými zapomenete na klasickou fádnost a šeď v kuchyni, určitě bude zajímavější vychutnat si všechny krásy, co svět okolo nás nabízí. Trochu inspirace bezesporu nikdy neuškodí, pojďme proto alespoň trochu nahlédnout do kuchyně středomořských národů a připravit si něco, co v kombinaci s olivovým štěstím přinese originální chuťové zážitky nejen vaší rodině.
Jde o italskou jedničku, recept je pestrý
V rámci Apeninského poloostrova mají lasagne několik různých podob, takže si můžete připravit třeba tu, kterou jste zažili na poslední letní dovolené. Nejstarší verze je spojená s krajem Emilia Romagna. Co k ní budeme potřebovat? Rajčata, cibuli, italskou slaninu zvanou též pancetta a mleté maso, ideální je kombinace vepřového a hovězího ve stejném poměru. Samozřejmě se můžete inspirovat i jinými recepty, když se totiž řekne olivový olej, nabízí se desítky různých kombinací. Pro mlsné jazýčky jde o zajímavé zpestření, a pokud jste ještě neobjevili svět oliv zblízka, nyní máte zajímavou možnost exkurze.
Španělská polévka oblíbená na celém světě
Už jste o ní určitě slyšeli a tušíte, že by se měla podávat studená. Gazpacho je fenoménem pro horká srpnová odpoledne, kdy se vám nechce k obědu připravovat nic složitého a pracného, u čeho byste strávili celé hodiny. Kvalitní rajčata, ale také paprika kapie, salátová okurka a koření, to vše ve výborné kombinaci. Nabízí se i boloňská omáčka, která může a nemusí být doplňkem pro lasagne, lze si ji totiž dopřát i s těstovinami. Záleží na chuti, jistě si v nabídce na Olivum.cz také vyberete to svoje. Extra panenský olivový olej se totiž hodí i pro milovníky mořských ryb, čokoládových dortů anebo dalších jídel, fantazii se meze (takřka) nekladou!